Telefon

051 326 444

E-pošta

prodaja@umetna-trava.com

Odpiralni čas

Pon - Pet: 8 - 16

NAVODILA ZA PREDPRIPRAVO TERENA ZA POLAGANJE  UMETNE TRAVE

TRDA PODLAGA (beton, asfalt, različni podi, keramika, kamen,..)

1)    V primeru trdne podlage, kot je kamen, opeka, asfalt, beton ali les, morajo biti prvotno odstranjeni vsi odpadki, materiali ali razno rastje.

2)    Prepričajte se, da je površina stabilna, porozna in močna.

3)    Površina naj bo suha.

4)    Na podlago položite geotekstil/vrteks 100-150 g/m2 , ki ga lahko naročite tudi pri nas www.umetna-trava.com ali drugo zaščito za plevel.

5)    Nato šele položite umetno travo.

6)    Ploskve umetne trave lahko med sabo spojite s profesionalnim lepilnim trakom za umetno travo, širine 12 cm in dolžine 10 m. Lepilni trak lahko kupite pri nas.

MEHKA PODLAGA (trava, zemlja,..)

1)    V primeru mehkejše podlage, kot je trava ali zemlja najprej odstranite zgornji sloj (trava, plevel, listje,..) in nanesite izravnalno plast peska v globini minimalno 7 cm. Lahko je tudi mešanica peska in zemlje.

2)    V kolikor imate večjo površino, bo potreben strojni izkop predvidoma max 8-9 cm globine, nato šele nasutje peska ca 7 cm. Površino izravnajte s frezo in utrdite s kompaktorjem, da bo ravna in stabilna.

3)    Na podlago položite geotekstil/vrteks 100-150 g/m2 , ki ga lahko naročite tudi pri nas www.umetna-trava.com ali drugo zaščito za plevel.

4)    Nato šele položite umetno travo.

5)    Ploskve umetne trave lahko med sabo spojite s profesionalnim lepilnim trakom za umetno travo, širine 12 cm in dolžine 10 m. Lepilni trak lahko kupite pri nas.

PRITRJEVANJE – NAMESTITEV  UMETNE TRAVE

1)  Sledi namestitev umetne trave, katero fiksirate v mehko podlago s kovinskimi klini dolžine 15 cm (www.umetna-trava.com) ali pritrdite na trdo podlago z obojestranskim lepilnim trakom,  oziroma z dvokomponentno PU (poliuretan) lepilno maso .

2)    Za izračun potrebnega materiala za fiksiranje nas povprašajte !

3)    Ploskve umetne trave na zadnji strani spojite skupaj s profesionalnim lepilnim trakom, primernim posebej za umetno travo (www.umetna-trava.com), kupite ga lahko pri nas.

4)    Travo lahko posujete s kremenčevim peskom, za lepši izgled in mehkobo in dodatno obtežitev.

NEGA UMETNE TRAVE

1)    Umetna trava je enostavna za vzdrževanje. Morebitne smeti, listje se enostavno odstrani s plastičnim orodjem, grabljami ali pomete z navadnim omelom.

STORITEV NA KLJUČ - POLAGANJE UMETNE TRAVE

  •  Pri nas smo vam na voljo za svetovanje pri polaganju in za vso potrebno orodje, ki ga potrebujete pri montaži oziroma polaganju umetne trave.
  • Z veseljem pa vam tudi nudimo storitev polaganja umetne trave. Najprej je potreben ogled lokacije, nato vam pošljemo ponudbo!

Za vse dodatne informacije smo na voljo 051 326 444 ali info@maximum-trade.com