Telefon

051 326 444

E-pošta

prodaja@umetna-trava.com

Odpiralni čas

Pon - Pet: 8 - 16

 

Morda ste slišali, da umetno travo ni mogoče reciklirati, vendar to ne drži. Naši izdelki so izdelani iz polietilena, polipropilena in lateksa; skupni materiali, katere je mogoče vedno reciklirati.

Postopek recikliranja vključuje ločevanje preje iz podlage. Preja se stopi in oblikuje v pelete, ki se nato lahko ekstrudirajo v nove izdelke, kot so druge vrste preje, filmov ali pene. Podloga se v večini primerov uporablja kot gorivo v cementnih pečeh.

Tako so izdelki narejeni iz materialov, ki prehajajo v novo zakonodajo EU REACH (evropska uredba o registraciji, ocenjevanju, avtorizaciji in omejevanju kemikalij). Naš cilj je skrb za okolje, zato delamo, kar je v naših močeh, da zmanjšamo negativne vplive na okolje. To je razlog, zakaj je naš proizvodni proces potrjen v skladu z okoljskim standardom ISO 14001.

S tem izjavljamo, da barvila, ki se uporabljajo za proizvodnjo umetne trave s polietilenom, ne vključujejo svinca, kadmija, živega srebra in kroma VI, rakotvornih organskih pigmentov, organskih spojin, zaviralcev ognja na osnovi antimonovega trioksida in ne vsebuje biocidov (vključno z borom). Za izdelavo se uporabljajo samo primarni originalni materiali, tudi primarni lateks. Preja ne vsebuje mehčal. Primarna podlaga je sestavljena iz 100% polipropilena. Sekundarna podlaga je 100% lateks. Za prejo se uporabljajo UV-stabilizatorji na osnovi HALS (št. CAS št. 136504-96-6).

recikliranje umetne trave

UMETNA TRAVA V SKLADU Z EVROPSKIMI STANDARDI – BELGIJSKI PROIZVAJALEC

ISO 9001 – ISO 14001 – HALS UV STABILIZATORJI 136504-96-6 – EU REACH EVROPSKA UREDBA